Vil du fortelle om ditt Oslo?
Utstilling, lydverk, funkis-historier og mer!

Utstilling, lydverk, funkis-historier og mer!

God påske!

Vi håper du får en fin og fredfull tid på fjellet, hytta, i byen eller hjemme:)


Her i Oslogryta koker det rundt OSLOVE prosjektet, og vi har fått inn hele 200 intervjuer allerede! Vi ligger godt an i forhold til planen, men om du kjenner noen du tenker bør være med på dette prosjektet enten som intervjuer eller forteller, så tips oss gjerne. Det er plass til flere.

Kanskje du så oss i Aftenposten 25. mars? En av våre frivillige, Hasnain, ble intervjuet der og fortalte litt om hvorfor han er med i prosjektet. Sjekk det gjerne ut! Det ble også nevnt noe om hva som skjer fremover der, men her kommer hele historien:


Utstilling!

Som nevnt tidligere tar vi over Bylaboratoriet og Tunet utenfor Bymuseet i september for en utstilling som skal stå i lengre tid. Her har vi fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB til å produsere 15 bydelsfilmer som skal vises frem, i tillegg til portretter av flere Oslofolk. Utstillingsdato er ikke satt ennå, men det blir i september, så her er det bare å glede seg!

Hvis du er nysgjerrig på hva som skal vises frem, har du muligheten for en liten sniktitt den 11. april på Gamle Munch på Tøyen. Her skal vi vise frem skisser, planer og litt mer om hvordan vi jobber for å sette sammen denne utstillingen. Alt dette skjer i samarbeid med Kroloftet, hvor vi har kontorer, og i samarbeid med mange andre kunstnere. Kom gjerne innom. Klokkeslett kommer, følg oss på SoMe.

Nye historier inn i arkivene!

“Funksjonshindrede er den største minoriteten i Norge. (...) Funksjonshemmede er sjelden prioritert i allmenne historiske oversiktsverker, i museene og i kulturvernfeltet generelt. Temaområdet er lite dokumentert, og jo lenger tilbake i historien, desto færre er kildene. “

Kulturrådets hjemmesider

Takket være Kulturrådets generøse tildeling, har vi nå mulighet til å bidra med en endring på dette. I løpet av sommeren skal vi engasjere en deltidsmedarbeider i Oslove som skal fokusere spesifikt på denne gruppa og deres historier fra byen. Om du kjenner noen som er engasjert i funksjonshindredes historie og har erfaring med å intervjue, så håper vi du kan tipse de om å følge med i våre sosiale medier fremover. Vi håper å få på plass en utlysning ganske snart!

Intervjuene blir del av et spesial-komponert lydverk!

I samarbeid med lydkunstner Alexander Rishaug kan vi nå offisielt annonsere at intervjuene som er samlet inn blir del av et helt nytt verk kalt Lyden av Oslo. Lyden av Oslo består av Rishaug sine egne opptak fra ulike steder i byen, flettet sammen med stemmene til folka som har blitt intervjuet i prosjektet. 

Verket skal spilles av på et foreløpig hemmelig sted i Oslo, men stay tuned, dette lover vi blir en smash hit!

Samarbeid med Bredtvet kvinnefengsel!

Risokunstner Marie Payan har også fått støtte fra Kulturrådet til å gjennomføre et prosjekt i samarbeid med Bredtvet kvinnefengsel for å samle inn også deres historier. Hun skal jobbe med de innsatte om å binde sammen fortid, nåtid og fremtid gjennom selvportretter og risoprint - som også vil bli vist frem på det foreløpig hemmelige stedet.

Det er altså i september det skjer, folkens, håper dere vil holde av 13. september til Kulturnatt (på det hemmelige stedet), så holder vi dere oppdaterte om når utstillingen på Oslo museum blir.

Ha en strålende påske, og ta gjerne en titt på intervjuet med Katinka B. som vi har publisert en liten del fra nå. Katinka bor i et gammelt hus som har tilhørt familien i flere generasjoner. I dette huset finner hun stadig vekk gamle objekter som forteller historien om besteforeldre og foreldre, og på den måten også en liten bit av Oslos historie <3